Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Op een muurbord staat "Greenworks Academy" naast een getrapte opstelling van witte Soundblox en een boodschap in het Nederlands: "U en het milieu verdient beter", wat betekent "Jij en het milieu verdienen beter.

Soundblox Carbstone absorbeert geluid én CO2

Circulair, Cement-vrij en CO2 negatief!

Soundblox akoestische betonblokken zijn al jaren een vertrouwd wapen in de strijd tegen lawaaivervuiling. Deze akoestische betonblokken vormen de ideale oplossing voor de akoestische klimaatbeheersing waarbij belangrijke aspecten zoals de akoestiek (zowel geluidabsorptie als geluidisolatie) én brandwerendheid in één constructieve wand kunnen worden gecombineerd. 

Nu blijkt Soundblox ook nog eens ingezet te kunnen worden als wapen in de strijd tegen CO2! Geen overbodige luxe als je bedenkt dat beton wereldwijd verantwoordelijk is voor 10% van de totale CO2 uitstoot! Met de inzet van een nieuwe technologie wordt met Soundblox actief bijgedragen aan de klimaattransitie waarbij ’cement-vrij’ produceren uiteindelijk de norm wordt. En dát zonder concessies te doen aan de esthetische vormgeving van een ruimte. Het lijkt te mooi om waar te zijn. 

Robuust en decoratief

Soundblox akoestische betonblokken worden vanwege hun robuustheid en vormvastheid ook al jaren toegepast in ruimten met hoge wanden en plafonds zoals sport- en gymzalen maar ook bijvoorbeeld in een receptie, schoolklas, gang en aula, gebedshuis, theaters, bibliotheek, fabriek, gevel, kantoor, conferentiezaal, hangars etc. maar ook in ruimtes met uitdagende omstandigheden, zoals zwembaden en speciale fabrieksruimtes zijn ze te vinden. Ook in industriële toepassingen worden Soundblox graag ingezet. Denk daarbij aan een staalfabriek, waterkrachtcentrale, productieruimte, distributiecentrum, parkeergarage en kerncentrale. Daarnaast worden Soundblox, vanwege hun vorstbestendigheid vaker ingezet in buitentoepassingen, langs snelwegen, stations en onder viaducten.

Soundblox Carbstone : 100% Circulair, Cement-vrij en CO2 negatief!

Soundblox zijn nu ook leverbaar in een nieuwe, gecarboniseerde variant, waarbij ze nog steeds de voordelen van beton hebben, maar niet langer de ecologische nadelen. In tegenstelling tot de traditionele betonblokken, zijn deze blokken echter gefabriceerd met CO2, dat speciaal uit de lucht wordt gewonnen en ingezet bij de productie.

Deze nieuwe akoestische Carbstone blokken zijn nauwelijks van traditioneel beton te onderscheiden en hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen. De gecarboniseerde Soundblox, zijn net als de traditionele bekende akoestische betonblokken, uitgerust met de kenmerkende en vertrouwde Helmholtzresonatoren voor de absorptie van geluid, dat door de openingen van de blokken en in de daarachterliggende geluidskamers wordt opgenomen. Ook zijn reguliere bouw blokken, waarmee Soundblox in een wand eventueel kunnen worden gecombineerd, in dit nieuwe materiaal leverbaar.

Soundblox akoestische Carbstone blokken absorberen dus niet alleen geluid, maar ook CO2, waardoor ze ook intrinsiek bijdragen aan een duurzame toekomst. Daarnaast blijven ze, na installatie (in de buitenlucht) verder CO2 opnemen en worden steeds harder zodat ook de draagkracht nóg verder toeneemt. Zelfs als het transport wordt meegerekend, heeft dit materiaal een negatieve CO2 footprint.

Exclusieve uitstraling met natuurlijke mostoepassing

Soundblox kunnen ook worden voorzien van een decoratieve en onderhoudsvrije mos. De natuurlijke ‘groene’ uitstraling van mos in combinatie met de geluidsabsorberende en robuuste eigenschappen van de Soundblox, vormen samen een bijzondere synergie.

Met deze 100% natuurlijke mos kunnen ook mospanelen gemaakt worden in elke gewenste vorm en afmeting waarmee een geluidsabsorberende wand kan worden gerealiseerd met behulp van een backing van organisch materiaal met een hoge geluidsabsorberende prestatie. Deze moswand heeft geen daglicht of water of ander onderhoud nodig en geeft elke representatieve ruimte een natuurlijke en zeer exclusieve uitstraling.

Voor meer informatie: Soundless Acoustics Intl.

Bron: Bouwmagazine, juli 2024